הטמנת פסולת
הטמנת פסולת בניין
פסולת שמצטברת באתרי בנייה חייבת להיות מפונה באמצעות מכולות לתהליך מיון, וכל הפסולת שלא מתאימה למיחזור מגיעה לאתרי הטמנת פסולת. ישנה רשימה של אתרי הטמנת פסולת מורשים בישראל, ואת כל התהליך של הפינוי והשינוע יש לעשות עם חברה אשר מתמחה במתן שירותי פינוי פסולת בניין.
הטמנת פסולת בדרך הנכונה
כאמור ישנם אתרים מורשים להטמנת פסולת כאשר הטמנת הפסולת מתבצעת בתשלום לאותם אתרים. האתרים פרוסים במיקומים שונים בארץ מהצפון ועד לדרום. באתר הטמנת פסולת הפסולת מובלת לבור כאשר בתוכו מפזרים את הפסולת, לאחר מכן דוחסים את הפסולת באמצעות מכבש, ומכסים בעפר. לאחר מכן מכסים בשכבת עפר עבה ומבצעים תהליך שיקום לסביבת המטמנה.
העלויות
הטמנת פסולת מאתר בנייה היא גוררת עלות סביבתית גבוהה. מכיוון שחשוב לפנות פסולת מאתרי בנייה – שכן אי פינוי שלה גורר נזק סביבתי חמור, הרי שעלות ההטמנה איננה גבוהה באופן יחסי ועומד על עד 1,000 שקלים. השכרת מכולה לפינוי פסולת תעלה לכם כמה אלפי שקלים נוספים – לרוב עד 3,000 שח ופחות מכך, תלוי בדגם.
חשוב לדעת
ישנם מקרים בהם אתם עובדים מול קבלן כיצד הוא מבצע את הטמנת הפסולת, והאם היא מגיעה לאתר הטמנה מורשה. הטמנת פסולת באתר הטמנה שאיננו מורשה לכך תגרור קנס כספי של אלפי שקלים. יש קבלנים אשר עובדים באופן שוטף מול אתרי הטמנה מורשים, ויש קבלנים שלא – וחשוב לבדוק את הפרט הזה. הקנס בגין הטמנת פסולת באתר הטמנה לא מורשה עומד על כמה אלפי שקלים. כאשר אתם עובדים מול חברה ושירות שמפנה אל אתר הטמנת פסולת מורשה אתם גם תורמים לסביבה.
הטמנת פסולת בניין היא הנקודה האחרונה שעוברת הפסולת. בתחילת הדרך הפסולת נאגרת במכולות לפינוי פסולת אשר מוצבות באתרי הבנייה. משם המכולות מובלות אל תחנת מעבר לפסולת בה מבוצע תהליך מיון לפסולת שניתנת למיחזור ולפסולת שלא. אותה פסולת שלא ניתנת למיחזור מגיעה אל אתרי הטמנת פסולת. על מנת לבצע את כל התהליך תוכלו לקבל שירות מחברה אשר מתמחה בפינוי פסולת בניין דרכה יבוצע כל התהליך הנדרש.
